Februari

Då har februari passerat för den här gången, och våren närmar sig med stormsteg! :)
Februari har varit en utmaning för mig, en månad där jag bestämde mig för att plocka bort allt skräp som jag stoppar i mig. Sedan Oliver föddes, och redan när jag var gravid, så åt jag onyttiga saker i princip varje dag. Till slut åt jag bara av ren vana, utan att känna efter om jag var sugen på den godisbiten eller fikabrödet som bjöds på. Ett dåligt mönster som jag kände att jag ville bryta.
Så därför bestämde jag att under februari månad skulle jag varken äta godis, fika, glass, chips, läsk och annat onyttigt som är så lätt att stoppa i sig bara man har tillgång till det.
 
Nu har månaden gått och det har gått förvånansvärt bra! Visst har jag blivit sugen på någon godisbit då och då, eller suktat efter en skål med glass. Men jag har inte brutit min utmaning mot mig själv och det är jag enormt stolt över! Vi har alltid haft frukt hemma och jag har blivit betydligt mycket bättre på att dricka vatten, mönster som jag kommer att fortsätta hålla. 
 
Det känns så skönt att veta att jag har disciplinen i mig. Vill jag, så kan jag!
Det är så lätt att halka in i ovanor när det kommer saker som är viktigare. För mig har inte mina kostvanor känts viktiga under Olives första halvår. Men nu är jag tillbaka på banan igen, nu ska jag fortsätta satsa på goda matvanor med viktiga undantag. Helt nolltolerans vill jag inte ha, men heller inte stoppa i mig onyttigheter bara för att. En balans är viktigt! 
 
Så här har det sett ut hos oss mer än en gång den här månaden. En god smoothie när sötsuget sätter in! Så enkelt, gott och nyttigt! :)